Testimonia

Hieronder enkele testimonia van mensen (of ouders van kinderen) die bij ons trainen;

“Vanaf 1990 train ik samen met (sifu) Peter Vermeer en bij de oprichting van zijn eigen sportschool in 1996 ben ik dan ook met hem meegegaan. Toentertijd als zwarte band Kung-Fu en in de loop der jaren heb ik door hard trainen en goede begeleiding mijn 2e dan Kung-Fu mogen behalen. Door Sifu Peter zijn onregelmatige diensten bij zijn werkgever gaf ik (bij zijn afwezigheid) in de begin jaren regelmatig les in zowel kung-fu als ook kickboxen. Inmiddels train ik enkel nog kickboxen en probeer ik zo veel mogelijk op de maandagen aanwezig te zijn. Door werk wil dit helaas niet altijd lukken. Shantung is en blijft altijd mijn thuisbasis en een sportschool, waar ik heel graag kom trainen. Plezier, hard trainen en een ongedwongen sfeer maken deze sportschool zo bijzonder. Sifu Peter stopt zeer veel energie in zijn school en is begaan met iedere leerling. Op naar nog vele jaren train plezier Osu!”

– Sifu Frank


“In de begin jaren 80 van de vorige eeuw kwam ik in aanraking met kungfu. Daar leerde ik Sifu Peter kennen als een gedreven beoefenaar van deze sport. Vele jaren later raakte mijn zoon Tristan geïnteresseerd in deze krijgskunst. Waarschijnlijk speelde de tekenfilm kungfu Panda daar een grote rol in. Oké zei ik, als jij kungfu wil gaan beoefenen dan weet ik een goede sportschool met een hele ervaren leraar, die jou op enthousiaste wijze de vele stijlvormen van kungfu kan bijbrengen. En zodoende beoefent hij nu alweer sinds 2011 deze krijgskunst. Vol trots aanschouw ik zijn vorderingen en omgang met zijn mede leerlingen.”

– Ronald


“Shantung is een sportschool waar je je direct thuis voelt, waar iedereen zijn energie kwijt kan en waar je met hard sporten je gradaties behaald, waar iedereen met respect met elkaar omgaat.”

– Patrick

“In 2003, op 19 jarige leeftijd, begon ik met trainen bij Shantung, voornamelijk met Wushu waar ik inmiddels ook les in geef mocht Sifu Vermeer er onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn. Ik vind de sfeer binnen de sportschool heel uitnodigend. Iedereen is er welkom! Of het sporten je makkelijk af gaat of juist niet.  Je kan op je eigen tempo meedoen! Zo ben ik geen ster in het kickboksen en sanda maar doe ik met plezier af en toe een les mee!”

– Sije Sonja


“In 2007 maakten wij voor het eerst kennis met Shantung en Sifu Peter Vermeer. Mijn zoon Duncan, toen net 8 jaar voelde zich meteen helemaal op zijn gemak tussen alle grote jongens. Het was voor hem een enorme uitdaging maar hij kreeg ook meer dan genoeg begeleiding om Wushu in zijn eigen tempo te leren. Later volgde zijn tweelingzus Ayla ook de trainingen, en zijn beiden ook Sanda/Kickboxen gaan volgen. Sinds 2015 heb ik de grote stap gezet om ook aan de trainingen deel te nemen. Ondanks het leeftijdsverschil is het goed te volgen en wordt iedereen meer dan voldoende uitgedaagd met het juiste respect voor elkaar. De onderlinge sfeer in combinatie met de juiste leraar en meer dan voldoende uitdaging zowel mentaal als fysiek, voor ons ideaal, Shantung Black Dragon!”

– Andrea


“Ik ben in september 2014 lid geworden van Shantung. Ik ben nu 11 jaar. Ik wilde al een tijd gaan kickboksen dus ik was erg blij toen dat mocht. Mijn vader heeft vroeger ook getraind bij Shantung, die vond het erg leuk. Ik voel me op mijn gemak en vind de sfeer relaxed. Niemand is minder als een ander. Ik ga binnenkort mijn 4e demo doen en vind dit altijd erg leuk, ik zou graag aan gala’s mee willen doen. Ook bij demo’s is alles altijd netjes geregeld en goede begeleiding gaat altijd mee. Ik hoop nog heel lang bij Shantung te kunnen kickboksen.”

– Isa

“Ik ben begonnen bij Shantung in 2012 toen ik 19 jaar oud was. Ik had van te voren eigenlijk geen idee welke sport ik wilde gaan doen na een pauze van ca. 1,5 jaar waarin ik helemaal geen sport had gedaan. Maar de eerste training beviel me erg goed doordat ik op mijn eigen tempo mee kon doen en ik op een goede manier werd ontvangen. Tevens hangt er een leuke sfeer en is er op zijn tijd genoeg ruimte voor een geintje over en weer.”

– Michael


“In 2015 ben ik op 21 jarige leeftijd begonnen met kung fu bij Shantung. Ik had veel twijfels of ik kung fu kon doen omdat ik in 2014 aan mijn knie (kruisband/meniscus) ben geopereerd. Na veel e-mail verkeer met Sifu peter had ik toch besloten om het te gaan proberen. Het begon met 1x trainen in de week, voorzichtig vanwege mijn knie blessure. Ik was heel blij dat het kon met mijn knie. Ik wilde al een vecht of verdedigingssport doen sinds ik kind was. En al snel kwam ik beide kung fu dagen trainen. Nooit gedacht dat mijn knie juist soepeler zou worden door kung fu. Toen ik een aantal maanden alleen kung fu had gedaan, wilde ik ook graag kickboksen proberen. Na de 1e keer meedoen was ik verkocht, net als na de 1e keer kung fu. Toen ik voor het eerst kwam dacht ik dat het super streng zou zijn zoals je op tv ziet, dus ik dacht niet dat ik het kon volhouden met een knie blessure, maar je mag op je eigen tempo meedoen en als je ergens hulp nodig hebt word je altijd geholpen, niet alleen door de Sifu maar ook door de andere leden waarmee je traint. De sfeer is altijd goed op de trainingen.”

– Heleen