Kung Fu

Wushu & Kung Fu zijn de meest gebruikte benamingen voor het omschrijven van de Chinese gevechtskunsten maar er is maar één de juiste. Dat is Wushu. Letterlijk vertaald betekend Wushu “oorlogskunst” en wordt dan ook in China als officiële benaming gebruikt. Kung Fu heeft in principe niet direct iets te maken met de vechtkunst, letterlijk vertaald betekent dit vaardigheid. Wanneer iemand erg bedreven is in een bepaalde discipline zegt men dat hij of zij hierin Kung Fu heeft. Zo heeft een ieder, die ergens goed in iets is, een Kung Fu in datgene.

De Wushu stijlen worden grofweg ingedeeld in de noordelijke en de zuidelijke stijlen. In het noorden van China, waar het land veel bergen en dalen heeft, was men gewend veel te klimmen. De benen werden zwaar belast en werden sterker. De noordelijke stijl is daarom ook acrobatischer. In het zuiden van China is het vlakker en was veel landbouw. Er werd meer met de armen gewerkt waardoor deze sterker werden. Dat is ook terug te vinden in de zuidelijke stijlen.

Wat wij bij Shantung beoefenen zijn de oefeningen van zowel de zuidelijke & noordelijke stijlen. En daarbij is onze stijl beïnvloed door alle andere externe stijlen. Vandaar dat onze stijl ALL STYLE SHANTUNG KUNG FU heet. Deze stijl is uitgediept en bewerkt door Sifu Peter Vermeer zodat gesproken kan worden van een stijl die niemand anders zo geeft.

Wij oefenen trap- en stoottechnieken, standen, acrobatiek, zelfverdediging met en zonder wapers, aanvalstechnieken, wapentechnieken, hand- en wapenvormen, etc.

Wij oefenen veel met wapens zoals de stok (gun), het zwaard (dao), rechtzwaard (jian), lange hellebaard (da dao), korte hellebaard (pu dao), vlindermesen (bot jum dao), tonfa`s, nunchaku`s en diverse andere wapens. Deze wapens zijn bij de school aanwezig en hoeven niet te worden aangeschaft. Iets wat wel mag en kan.

Tevens kun je bij onze school kickboksen. Sommige leerlingen doen beide, andere niet. Iedereen is daar vrij in. Kom gerust eens langs om jezelf eens sportief uit te leven in onze school.

Als je geïnteresseerd ben om een keer mee te doen; leuk! Dan kun je hier meer informatie vinden!