Bruce Lee

Respect

Ik vind dat  een ieder die komt trainen bij mij Bruce Lee  moet respecteren. Niet omdat hij een film figuur was en wij hem proberen te imiteren in welke zin dan ook! Maar puur voor het feit wat hij heeft betekend en nog betekend voor de Martial Arts over de hele wereld. Hij heeft op mij en zo velen anderen invloed gehad om de sport te gaan beoefenen en dat ook vol te houden. Elke keer als wij de lessen beginnen groeten wij hem door middel van een grote foto die voor de klas staat, uit respect voor alles dat hij heeft gedaan en nog voor velen nog doet aan inspiratie.

Wij verafgoden hem dus niet en dat is ook niet wat hij zou verlangen van ons!!!

Persoonlijk betekend hij nog meer voor mij dan allen een foto aan de muur en het uitoefenen van de Martial Arts alleen, maar dat is voor een ieder zelf in te vullen.

Wees sluw als de Arend
Glad als de slang
Vertrouw op jezelf
Dan ben je nooit bang

Bruce Lee (1940-1973)

Bruce Lee word nog steeds bewonderd en gerespecteerd door een heleboel mensen over de hele wereld. Hij word hoofdzakelijk herinnert door zijn sidderende martial arts demonstraties en film rollen.

Bruce Lee was een martial arts artiest, die zich realiseerde dat de martial arts te complex en niet effectief genoeg waren in het dagelijkse leven.

Hij ontwikkelde een veel meer bruikbare en effectievere martial arts vorm die hij JEET KUNE DO (de weg van de onderscheppende vuist) noemde.

Door JEET KUNE DO in TV series en films te gebruiken kon hij de achter liggende gedachte van deze nieuwe martial arts vorm over brengen op de mensen.

“een ware legende”

Biografie

Op 27 november 1940 is Bruce Lee geboren onder de naam JunFan Lee in Chinatown te San Francisco. Tijdens zijn geboorte was het gezin Lee op doorreis en ze keren in 1941 terug naar hun woonplaats Kowloon een dorpje in Hongkong. In 1953 begint Bruce Lee met training van “Wing Chun Kungfu”, hij blijkt zeer talentvol in deze sport en besluit zijn carriere als danser te beeindigen. Bruce Lee keert in 1959 weer terug naar San Francisco, waar hij studeert en privé les geeft in zijn favoriete vechtsport Kung fu.

In 1969 studeert Bruce Lee in Washington waar hij ook les geeft in Kung fu aan zijn mede studenten.

Op 17 augustus 1964 treedt Bruce in het huwelijk met Linda Emery en in februari 1965 wordt zijn zoon Brandon geboren. Bruce Lee wint in deze periode vele toernooien en krijgt tijdens een demonstratie aandacht van de filmregiseurs. In Los Angeles, begint Bruce Lee in 1969 zijn acteertalent te vertonen in de populaire tv serie The Green Hornet, hij vertolkt hierin de rol van Kato. In het zelfde jaar wordt zijn dochter Shannon geboren. Bruce Lee heeft in vele films en series geacteerd, ongeveer vijfentwintig in getal. Één van zijn betere karatefilms The Return of the Dragon is in 1972 een feit. Chuck Norris was zijn tegenspeler in de finale van de film. Game of Death is de volgende film van Bruce Lee, die scenes heeft met Danny Inosanto en Kareem Abdul-Jabbar.

In 1973 is, volgens kenners, zijn beste film gemaakt nl Enter the Dragon, dit is tevens zijn laatste filmoptreden geweest. Game of Death, waarvan alleen de vechtscenes door Bruce Lee zijn gedaan, is met behulp van een “stand-in” alsnog afgemaakt.

Bruce Lee komt te overlijden in Hong Kong op 20 juli 1973. Op 30 juli werd Bruce Lee begraven in Seattle op het kerkhof van Lake View Cemetery onder belangstelling van vele duizenden mensen. Er doen allerlei geruchten de ronde over de dood van Bruce Lee, de officiele versie is dat hij is gestorven aan een zwelling in de hersenen, wat daar de oorzaak van is geweest zal altijd een mysterie blijven.